Tuesday, 5 February 2013

Persoalkan


Assalamualaikum

Selamat malam korang. Sihat? Kalau sihat alhamdulillah. Yang tak sihat tu pulak jangan lupa makan ubat ok. Biar cepat sembuh. Nak bagitau dekat korang ni. Excited sangat. *rasa macam nak lompat jer ni. Korang tau kan minggu ni start cuti raya ! Yes. suka nya. *macam la I yang nak sambut raya huhu. Tak pela kita kan 1 Malaysia. *ye dok? I rasa excited sangat sebab dapat pulang ke kampung halaman jumpa family tercinta. *paling best dapat hilangkan stres tak payah dok pikir pasal assignment, test. Arghh stres memanjang. Tapi kan aritu rasa macam baru jer cuti tau. Cuti Thaipusam. *hehe. 

Haa citer pasal Cuti Thaipusam aritu kan masa I balek Segamat masa nak masuk jer UiTM entah kenapa tiba tiba polis bantuan mula start operasi diorang. *eh sebelum ni tak ker wani? hehe. memey la ado tapi tak la seketat kawalan macam aritu. Semua orang yang nak masuk U ni kena check dulu dengan polis polis bantuan ni semua. *susahkan diri jer panggil polis bantuan bagai. apa susah panggil jer 'pak guard/mak guard' kan senang. oppss hehe. Kena check kad matrik jer pon. Ada sorang mak guard ni dia tahan I. Lepastu mintak kad matrik I. *da la I naik bas sorang sorang di tambah pulak dengan mengangkut barang barang yang I bawak khas dari rumah memang berat plus penat tau hmm cian kan I ni. Then dia cakap, 

" ha yang ni lain betul ni. tak sama pun macam dalam gambar ni... "

I jawab,

" tu gambar dulu dulu masa part 1. memangla lain... "

*huh. Naseb baik la mak guard tu percayakan I. Dia bagi I masuk. *Terima kaseh. Bila I sampai jer bilik I terus buka beg tengok balek kad matrik I tu. Tergelak I tau. Ada betul nya jugak. Rasa macam kelakar pun ada. Memang kelakar.


Amacam? Kelaka? Ok tak payah cakap I da tau jawapannya. Tak usah persoalkan kenapa mengapa dan bagaimana? Gambar ni 2 tahun yang lalu. Memangla punya banyak perbezaan dengan sekarang. Dulu dengan sekarang tu tak sama. Dan takkan pernah sama.

Thank you for reading this entry !

Post a Comment