Thursday, 23 May 2013

Ais Laici Blended 59saat


Assalamualaikum

Petang-petang macam ni pekena ayak sejuk pon best. Pergi dapur nampak buah laici yang dalam tin tu. *feveret ayah tu hehe =) Sebelahnya nampak pulak susu sejat. Ha memang cantekla da kena da tu.

Dalam masa 59saat kitorang berjaya mencipta Ais Laici Blended. Yang penting sedap. 





Bahan yang diperlukan pon takde la complicated sangat. Cuma buah laici, susu sejat, lemon, air batu, ang paling penting air gula. Tu jer. Senang, mudah dan pantas bukan? Btw kalau korang nak tukarkan buah laici yang dalam tin tu dengan buah laici yang fresh dari ladang pon bole.

Korang amek blender lpastu masukkan air batu, sedikit perahan lemon(nak bagi dia masam-masam sikit) air gula dan susu sejat. Ikot sukatan korang sendiri. Bila da siap blend masa nak hidangkan tu baru la masokkan buah laici tu. Tapi kalau korang nak blend sikit laici tu pon bole. =)


Selamat Mencuba!


Post a Comment