Friday, 13 April 2012

Main Gado-Gado


Assalamualaikum

<eh?kenapa ni?kenapa ni?> buletin utama hari ini melaporkan terjadinya kes perang antara kembar yg berlaku semalam, 12 APRIL 2012,  pada pukul 11 malam melibatkan pelajar IPTA. <hahaa..persoalan mesti melanda di minda anda sekarang kan>

Dalam perhubungan sama ada kita nak atau tak nak pasti adanya pasang surut. Cuma ianya datang dalam pelbagai cara, bentuk, etc.. Macam pasangan kembar yg sorang ni jugak,waniey dengan aleen.. Kadang kadang kami berdua happy, sharing, caring. Tapi ada masanya jugak kami berdua tenggelam dek arus masalah. Bukannya pinta kami benda ni terjadi, ni pun di luar jangkaan kami. Semalam aleen ajak waniey main satu game ni. Namanya ……….. then bila da abis kita tau la kan pemenangnya. Pemenangnya ialah, Aleen! Entah kenapa waniey rasa geram sangat. Then apa lagi berlaku la perang "cakar mencakar". Waniey cakar la lengan aleen. Da tu geram sangat. Ini tidak adil!!! <ermm.,mungkin waniey sepatutnya kena akui kemenangan aleen & try untuk sabar. Ye tak? Try to be matured waniey!> hahahaaa.. lawak kan..hanya sebab kalah main game. <ish..ish..ishhhh..>

So now, kita pergi ke kemuncaknya pulak. Bila waniey da geram ni, waniey pun ajak la aleen main sekali lagi game tu. bila da sampai ke pertengahan game tu, of course la kita da hampir nampak kn siapa pemenangnya kali ni. <nak tahu sape pemenangnya?paham paham jela..roda tu kan berputar..ada masanya kita di atas & ada masanya kita di bawah..> entah kenapa la kan, tiba tiba jek si aleen ni baling mainan tu..campak mainan tu.. <ish..ish..ishh..> lepas tu berlaku sekali lagi perang cakar mencakar buat kali kedua. Tapi kali ni aleen pulak yg cakar lengan waniey. Habis! <teruk betul la kembar ni..>< Nampak tak kat sini yg kami berdua ni tak nak akui kekalahan kot..> <lepas tu apa jadi> mesti la waniey ngan aleen tak tegur sapa sepanjang malam tu sampai la esok pagi. Finally, kami bertegur.. tu pun masa tolong ibu kat dapur tengahari tadi. Then everything is settle.. kesan cakar akan  menjadi kenangan.. kenangan buat si kembar J

haaa..ni la game nyer

punca gado gado
  rkata orang, kalau gado, lepas baik hubungan makin pasti akan jadi lebih akrabr





Post a Comment