Sunday, 1 February 2015

Community Service at Mini Malaysia and Asean Cultural Park (MMACP)

Assalamualaikum


12:48pagi. Tik tik tik waktu berlalu. Alhamdulillah aku masih lagi diberi peluang untuk bernafas dan berbakti di muka bumi ini. Entry pertama aku untuk tahun 2015. HAHAHA. Aku sedar aku kurang luangkan masa dekat blog. Aku sendiri pon masih tercari-cari sebab mengapa aku berbuat sedemikian? Kalah busy seorang PM heee.

Korang pernah tak pegi Mini Malaysia and Asean Cultural Park? Apa? Tak pernah? Mari aku khabarkan sikit MMACP ni letaknya di Ayer Keroh, Melaka. Aku sendiri pon tak pernah pegi situ sebelumnya. Disebabkan program yang dianjurkan di bawah UiTM lah aku berpeluang ke sana tau. MMACP menempatkan 13 buah rumah tradisional yang bermula dari utara semenanjung Malaysia sehinggalah Sabah dan Sarawak. Hebat kan. Best tau pegi situ tak rugi.

Bila aku imbas kembali 10 April 2014 rasa rindu menyapa sebab aku rindu kan classmate aku yang dulu. Mereka penghibur kelas. Penyeri hidup aku giteww. Ada Topek, Ipat, Hujan, Faiz, Azim, Andrian, Umar, Mizi, Said (aku boleh katakan yang lelaki ni semuanya happening and sporting giler kihkih *tersenyum malu). Yang perempuan pon apa kurangnya. Haih nak mention ramai la pulak haha. Ada Atiq, Nurul, Aan, Hani, Amal, Azi, Syaza, Athirah, Bella, Amira Dolce, Faziera, Zaff, Shewa, Farah Vios, Farah Preve, Mas (cukup tak ni ekk ermm kalau ada yang tertinggal tak di mention maaf yer hehe).









 JNL700 (no plate bus hehee)








Lenguh tangan rasanya kalau aku taip nama sorang sorang HAHAHA


Inilah classmate aku BM242 3C sesi Mac2014-Julai2014
sayangggg mereka tau




Mr Safuan Sales Manager of MMACP



















Mari bersenam



















Our beloved lecturer Madam Shaherah


 Kumpulan 1

Kumpulan 2 dan 3




















 Apalah yang sedang aku lakukan itu?




 Macam comel jer


  Rest and lunch




Taktau mana dapat gambar ni heee 


Ni pon sama heeee


 Hiburkan diri sebelum pulang




 







To all my classmate wani mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki seandainya terkasar bahasa menyinggung hati tanpa disedari

Sepatutnya entry ni aku update tahun lepas. Tapi baru sekarang punya kesempatan. Kepada sesiapa yang berminat nak datang ke MMACP ni boleh lah ke:

Alamat: Hutan Rekreasi Ayer Keroh, Lebuh Ayer Keroh, 75450 Ayer Keroh
Telefon: 06-234 9989
Sila layari https://www.facebook.com/MiniMalaysiaAsean/ untuk maklumat lanjut


*sebenarnya aku nak hapload video dekat youtube tapi aku penat menunggu lama sangat loading nya. Mana tak nya length video tuh 13minit 41saat ditambah pulak size 2.75GB okeh (rase nya tido bangon balek pon belum tentu video tuh dah habes hapload) anyone knows how to overcome this prob? 


Thank you for reading this entry!




Post a Comment